Dış Dekorasyon, Dış Cephe Mantolama, Dış Mantolama

Dış Cephe Mantolama
İçerik Başlıkları

Dış Cephe Mantolama ve Dekorasyon Yalıtım

Dış cephe mantolama ve dekorasyon, Ülkemize Avrupa Ülkelerinden gelmiştir. Bizler yapılarda standart olarak dış cephe sıvalarıdış cephe boyalarıdış cephe kale terasitcam mozaik vb gibi materyallar kullanarak uygulamalar yapardık. Fakat bu günlere gelindiğinde dış cephe, iç dekorasyonlar kadar önem taşımaya başladı ve aynı zamanda ısı yalıtım enerji tasarrufları anlamında artık üzerinde durulması ve önemsenmesi gereken konulardan oldu. Dış cephe mantolama dekorasyon uygulamaları, Ülkemizde furya halinde 12 senedir var. Büyük ölçülerde enerji tasarrufları sağlanmaktadır. Avrupa Ülkelerinde ilk giriş yapan yalıtım malzemesi XPS'dir ve gaz basma bir üründür.

Mantolama nasıl yapılır?

Dış cephe mantolama uygulama aşamaları nelerdir? Öncelikle mantolama yapılacak alan m2 olarak ölçülür, daha sonra en uygun mantolama kalemi seçimi yapılır, daha sonra güvenlikli iskele kurulumu yapılır, binadaki çatlaklar, boya kabarıkları, sıva döküntüleri, pürüzlü alanlar ve sıva tamirleri yapılacak alanlar onarım ve tadilatları yapıldıktan sonra mantolama uygulamasına başlanır. Mantolama uygulaması nasıl yapılır? Mantolama uygulaması bina düzlendikten sonra ve tamir tadilatları yapıldıktan sonra 10mm tarak yardımı ile mantolama malzemesi yapıştırılır. EPS VE XPS Mantolama malzemesi aynı detaylarda yapıştırma yapılır. Daha sonra dübelleme işlemi yapılır. Dübelleme işlemi her 1m2 alana 5 adet dübel atılarak yapılır. Mantolama dübeli uygulaması tam olarak monte edilmelidir. Mantolama dübelleme işlemi tamamlandıktan sonra fileli sıva uygulaması yapılır. Fileli sıva uygulaması öncelikle eps ya da xps yalıtım malzemesi üzerine 3mm kadar sıva sürüldükten sonra, 160 gram mantolama filesini uygulama yapınız. Daha sonra sıva kurumaya başladıktan sonra, astar malzemesini rulo yardımı ile yapınız. İnce tane dokulu ya da kaba dekoratif sıva yapmadan önce astar malzemesini sıva malzemesinin üzerine mutlaka vurdurunuz. Dekoratif sıva malzemesini pwc mala ile uyguladıktan sonra tekrar alt astar malzemesini vurdurunuz. Daha sonra silikonlu vb gibi dış cephe mantolama boyama işlemini yaptırınız. Mantolama işlemi bittikten sonra iskele söküm işlemi yapılmaktadır. iskele söküm işlemini yaparken dış cephede montajlanmış tijleri söküm işleri yaparken mantolama malzemesinde deformeleri önlemek için dolgularının tam ve eksiksiz olması gerekmektedir. Aksi takdirde tij ve dübel yerleri cephelerde çirkin görüntüler oluşturmaktadır. Dış cephe mantolama ve yalıtım yapılacak binalarda şartname ve sözleşmeleri dosyalarınıza eklettiriniz.

Xps nedir?

Xps malzemesi gazla şişirilen bir yalıtım malzemesidir. Mantolama ve yalıtım olarak kullanılan xps malzemesinin yanısıra, yine yalıtım ve mantolama olarak kullanılan eps yalıtım mantolama malzemeside vardır. Eps mantolama malzemesi ve karbonlu eps mantolama malzemesi diye ikiye ayrılır. Dış cephe mantolama malzemeleri fiyatları, malzemelenin standartlarına göre değişmektedir. Dış cephe mantolama ve yalıtım için geneldekorasyon.comdan bilgi alabilir ya da direk mail atabilirsiniz.

2726 Görüntüleme
(0 Değerlendirme)
Pdf Döküman

Bu Makale İle Alakalı Ürünler

Beyaz Dişbudak Membran Mutfak Dolabı Beyaz Dişbudak Membran Mutfak Dolabı
0.00 TL
1545
(0)
10Cm X 20Cm Diktörtgen Dış Mekan Taşı 10Cm X 20Cm Diktörtgen Dış Mekan Taşı
0.00 TL
1224
(0)
15Cm X 30Cm Diktörtgen Dış Mekan Taşı 15Cm X 30Cm Diktörtgen Dış Mekan Taşı
0.00 TL
847
(0)
30Cm X 20Cm Diktörtgen Dış Mekan Taşı 30Cm X 20Cm Diktörtgen Dış Mekan Taşı
0.00 TL
821
(0)

Fotoğraf
 
Gönderileriniz; editörler tarafından incelenip, onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Whatsapp Hızlı Arama Mesaj At