Otel Odası Dekorasyonu, Butik Otel Dekorasyon Tadilat

Otel Dekorasyonu Ve Tadilatı
İçerik Başlıkları

Otel Dekorasyon Ve Tadilatı Hakkında Bilgiler

Otel Dekorasyonu (Otel Tadilatı); Otel dekorasyonu diğer dekorasyonlarda renk ve tasarım olarak çok farklıdır. Otel odası tadialatı ve dekorasyonu yapılırken bu uygulama çok daha detaylıdır. Otel için gerekli malzemeler ve döküman kalemleri de farklıdır. Dekorasyon otel odaları için ayrı bir tasarımdır. Bu tasarımaların yapılabilmesi için otel tadilat ve tasarımları konusunda tecrübe ve bilgi birikimi şarttır. Normalde yapılan dekorasyonların daha değişik şekilllerde uygulandığı için bu tecrübe önemlidir.

Otel dekorasyonlarında artık yalıtımlı uygulamalara da önem verilmektedir. Nedeni ise enerji giderlerinin normal dairelere ve meskenlere göre daha fazla olmasındandır. Otellerde tadilat ve dekorasyon başlamadan önce daha evvelde belirttiğimiz gibi uygulama kalemleri sıralanmalı ve tasarım aşamasında kontrol edilerek yapılamlıdır. Bazı oteller tarihi olduğundan dolayıda dekorasyon tadilat anlamında bu bölgelerde dekorasyon yapan firmaların bu konularda yeterince bilgili olmaları gerekmektedir. Anahtar teslimi dekorasyon ve otel revizyonlarında diğer dekorasyonlara nazaran maliyetlerde değişmektedir. Aynı zamanda genel dekorasyon olarak yapılacak otel binasını tüm detayları ele alınmalıdır. 

Otellerin bütün fizibilite çalışmaları net olmalıdır. Genel dekorasyon otellerde zaman ve uğraşı bakımından da efor harcamaktadır. Biz deriz ki otel, otel odası tadilat ve dekorasyonları diğer tadilatlara göre farklıdır. Öyle ise keşiflendirme ve tasarımlarda farklı olacaktır. Günümüz teknoloji ve fuar alanlarında otel tasarımlarında çok farklı ve yeni ürünlerde üretilmektedir. Şimdi ise otellerde dış cephelere daha önem verilmekte dış cephesi mükemmel olan bir otelin albenisi daha fazladır, oteller ve dekorasyon için ucuz maliyetlerden kaçınınız. Oteller daha fazla kullanım ve daha fazla yıpranma göstereceğinden tüm ürünlerin ve uygulamaları şartname ve sözleşmelere uygun yapılması gerekmektedir. Bu şekilde yapılan bir otel tadilat dekorasyon anahtar teslimi mükemmel sonuçlar verecektir.

Otel Dekorasyonu ve Otel Yenileme  Otel Dekorasyonu ve Otel Yenileme Otel Dekorasyonu ve Otel Yenileme Otel Dekorasyonu ve Otel Yenileme Otel Dekorasyonu ve Otel Yenileme Otel Dekorasyonu ve Otel Yenileme Otel Dekorasyonu ve Otel Yenileme Otel Dekorasyonu ve Otel Yenileme Otel Dekorasyonu ve Otel Yenileme Otel Dekorasyonu ve Otel Yenileme Otel Dekorasyonu ve Otel Yenileme Otel Dekorasyonu ve Otel Yenileme Otel Dekorasyonu ve Otel Yenileme Otel Dekorasyonu ve Otel Yenileme Otel Dekorasyonu ve Otel Yenileme Otel Dekorasyonu ve Otel Yenileme Otel Dekorasyonu ve Otel Yenileme

Otel Dekorasyon Fikirleri

Oteller, dekorasyon ve tadilat olduklarında en büyük sorun kalite ve sağlamlıktır. Oteller genelde A'dan Z'ye tadilat edilmektedir. Normal bir ev dekorasyonundan farklı olmaktadır. Otellerin banyo ve duş alanları %100 yalıtımlı olmalıdır. Eski yapılarda oteller odaları ile beraber kullanım alanları dardır. Bu nedenle tasarım ve dizayn ergonomik olmalıdır. Genelde eski yapılar harman tuğla ya da yığma bina olmaktadır. Eski yapı oteller dış cepheleri ile beraber yapısına ve tarihine uygun dekore edilmelidir.

Dış cephelerde kullanılan klima görsel olarak binanın estetiğinide etkilemektedir. Bu nedenle dış alanlarda bunlara dikkat edilmelidir. Klimaları uygulama yerleri dış cephelerde mevcut değil ise üzeri kaplanarak klimalar dekore edilmelidir. Eski binaların tadilatları yeni binalara göre daha zordur. Bu zorluk her alanda kendini göstermektedir. Bu zorlukların başlıca nedenleri; eski olan yapının etraflarının kapalı ve yanaşık nizam yapılanması, gider ve rogar yerlerinin zamanla üstlerinin kapanması, tarihi yapı olduğundan zor dekore edilmesi gibi nedenler başta gelmektedir. En iyi otel dekorasyonu ve kaliteli otel dekorasyonu  A'dan Z'ye fizibilete ile mümkündür. Yeni yapılarda otel dekorasyonu, istenilen büyüklükte ve orantılarda olacağında tüm alanları rahatça kullanıp dekorasyon yapmak kolaylaşacaktır. Yeni oteller çizim ve tasarımları ile tam bir ekip çalışması gerekmektedir. Özellikle otel dekorasyonlarında dış cephe çok önemlidir. Otel dış cephelerinde genelde kullanılan malzemeler yalıtım amaçlı malzemeler olmaktadır. Bu yalıtım malzemeleri alt zeminde kalanı ve üst zeminde dekor amaçlı uygulananlarıda vardır. Örnek; yalı baskı kaplama, fugalı kaplama, terracotta kaplama vb gibi ürünlerdir. Oteller dış cephede yalıtım ister. Fakat görsel olarak, hem zengin hemde heybetli olmalıdır. Bu nedenle otel dış cephelerinde tavsiye edeceğimiz uygulama ürünleri; compack lamine, sütun kaplı precast cephe, sinter fileks cephe gibi uygulama ürünleri yeni olan otellerde mükemmel sonuçlar vermektedir. Otel tadilat, dekorasyon ve anahtar teslimi işlerde bu datayları değerlendirmek gerekmektedir.

Otel dekorasyon, yenileme: Otellerin iç mekan yenilemeleri, tadilat ve dekorasyon işlerinde önemli olan ergonomidir. Yani kullanım alanı rahatlığı, oteller bazı alanları kısa zamandan sonra tadilat dekorasyon yapılmaktadır. Buradaki tadilatların ekseriyetle ıslak zeminlerde olduğu görülmektedir. Otellerin dış mekan ve cephe tadilatlarıda çok sık yapılmaktadır. Bunların başlıca sebebi ürünler ve malzemelerin eksik yada kalite anlamında düşük olmasıdır. Yani ülkemizde illere göre otel dekorasyonlarında dış cephe tadilatı farklı olmaktadır. Otel yenileme dediğimizde diğer yaşam alanlarına göre çok farklıdır. Bu detayları ilerde katogori olarak ve madde madde yazacağız..

Bir sonraki makalemiz olan Otel Kapıları Ve Otel Konsepti başlıklı konuda otel kapıları ve otel konsepti, otel yenileme hakkında bilgiler verilmektedir. Dilerseniz bu makalemizide inceleyebilirsiniz.

3528 Görüntüleme
(0 Değerlendirme)
Pdf Döküman

Bu Makale İle Alakalı Ürünler

Kahverengi Akrilik Kapaklı Mutfak Dolabı Kahverengi Akrilik Kapaklı Mutfak Dolabı
0.00 TL
6082
(0)
İda 33X33 Kahve Rengi Yer Seramiği İda 33X33 Kahve Rengi Yer Seramiği
0.00 TL
2253
(0)
Düz 160Cm X 70Cm Banyo Duş Küveti Düz 160Cm X 70Cm Banyo Duş Küveti
0.00 TL
1418
(0)
Düz 150Cm X 70Cm Banyo Küveti Düz 150Cm X 70Cm Banyo Küveti
0.00 TL
1314
(0)
Milas 45X45 Kahverengi Yer Seramiği Milas 45X45 Kahverengi Yer Seramiği
0.00 TL
1241
(0)
Venüs Dekorlu Takım Seramik Venüs Dekorlu Takım Seramik
0.00 TL
1211
(0)
Düz 150Cm X 75Cm Banyo Duş Küveti Düz 150Cm X 75Cm Banyo Duş Küveti
0.00 TL
1160
(0)
Düz 120Cm X 70Cm Banyo Duş Küveti Düz 120Cm X 70Cm Banyo Duş Küveti
0.00 TL
1146
(0)

Fotoğraf
 
Gönderileriniz; editörler tarafından incelenip, onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Whatsapp Hızlı Arama Mesaj At