Iç Cephe Boya Sorunları Ve Çözümleri, Boya Fikirleri

Yüzeydeki Kirlenmeler

Sebep: İmalatta oluşabilecek kimyasal maddelerin (yağ, is, kir, toz vb.) duvarda birikmesi nedeni ile oluşmaktadır.

Çözüm: Yüzeyin tatlı basınçlı suyla  (tercihen deterjanlı su ile) yakınması gerekmektedir. Kuruduktan sonra gevşek bölgeler alınır. Ulaşılmayan bölgeler var ise el ile temizlik yapılır. Yüzey kuru ve sağlam olduktan sonra boya uygulamasına geçilir. Fenomastic iç cephe serisi yüksek kalitede üretilmektedir. Fenomastic Pure Colours Serisi ve Fenomastic Stain Resistant, silinebilme özelliği ile yüzeyin tekrar boyanmasına gerek kalmadan silinerek temizlenmesine imkân sağlamaktadır.

İç Cephe Boya Sorunları Ve Çözümleri
İçerik Başlıkları

Yapışma ve Kabarma Problemi

Sebep: Zemindeki rutubet, zayıf yüzey hazırlığı, boya türleri arası uyumsuzluk ve kalitesiz boya kullanımı nedeni ile oluşmaktadır.

Çözüm: Nem ve rutubetten kaynaklanıyorsa söz konusu problemin ortadan kaldırılması gerekmektedir. Kabarmış ve zayıf boya filmi yüzeyden tamamıyla temizlendikten sonra Fenomastic Primer astar üzerine Fenomastic iç cephe serisinden istenilen parlaklıktaki son kat ürün uygulanmalıdır.

Küf ve Mantar Oluşumu

Sebep: Küf ve mantar oluşumuna dirençli boya sistemlerinin kullanılmaması nedeni ile oluşmaktadır.

Çözüm: Boyalı, macunlu, dolgulu yüzeyler üzerinde siyah, gri ve kahverengi noktalar ve lekeler varsa Pingo Cleaner ile yıkanarak yüzey temizlenmelidir. Ardından Fenomastic Primer astar uygulandıktan sonra küf ve mantar oluşumuna dirençli Fenomastic Hygiene serisi kullanılarak boya sistemi tamamlanmalıdır.

Mevcut Boyalarda Tozlanma ve Aşırı Kirlenme

Sebep: Tekstürlü veya mat boya sistemlerinin tercih edilmesi nedeni ile oluşmaktadır.

Çözüm: Jotun dış cephe serisi saf akrilik bağlayıcıya sahip olması nedeni ile daha parlak pürüzsüz bir yüzeyin oluşmasını sağlayarak daha düşük kir tutma özelliği göstermektedir.

Brüt Beton Duvar Yüzeylerde Tozuma

Sebep: Beton yüzeyin yüzey koruyucu kaplama sistemleri ile korunmaması nedeni ile oluşmaktadır.

Çözüm: Yüzeydeki laitance tabakası kumlama yöntemi, fırça ya da basınçlı su ile alınmalıdır. Mat görünüm için Jotashield Siloxane Acrylic Primer, parlak bir görünüm için Jotashield Clear Uygulanmalıdır.

Rötuşlarda Renk Tutmaması

Sebep: Kullanılan rengin hassa renklendirme makinaları ile üretilmemesi nedeni ile oluşmaktadır.

Çözüm: Jotun iç cephe Fenomastic serisi renk makineleri ile sınırsız renkte üretilmektedir. Kullanılan renk kodlarının saklanması durumunda yıllar sonra bile, kullanılmış olan renk bire bir aynı tonda Multicolor Teknolojisi ile üretilmektedir.

Boyaların Pul Pul Dökülmesi

Sebep: Ortamdaki yoğun buhar ve nem nedeni ile oluşmaktadır.

Çözüm: Yüzeyin kuru ve temiz olduğundan emin olunması gerekmektedir. Ardından kabaran alanlar kazınarak temizlenmeli ve yüzeye yüksek nüfuz kabiliyeti sebebiyle Jotashield Penetrating Primer uygulanmalıdır. Son kat olarak su geçirimsizliği düşük, buhar geçirgenliği yüksek Jotashield Super Durable ya da Jotashield Tex Ultra kullanılarak boya sistemleri tamamlanmalıdır.

Nemli Ortamlardaki Boyalarda Kabarmalar

Sebep: Mineral tuz dayanımı bulunmayan boyaların kullanılması nedeni ile oluşmaktadır.

Çözüm: Yüzeyin tatlı su ile yıkanarak nötr hale getirilmesi gerekmektedir. Yüzeyin kuruluğundan emin olunduktan sonra Jotashield Penetrating Primer dış cephe astarı uygulanmalıdır. Son kat klor iyon difüzyonuna karşı dirençli, tuza karşı yüksek dayanım gösteren Jotashield Serisi kullanılarak boya sistemi tamamlanmalıdır.

Ahşaplarda Pul Pul Dökülme

Sebep: Düşük kaliteli vernik kullanılması veya vernik altında emprenye edici şeffaf astarın kullanılmaması nedeni ile oluşmaktadır.

Çözüm: Sorunlu kısım zımpara ile iyice alınmalıdır. Ham ahşaba ulaşılan bölgeler mantarlaşma ve böceklenmeye engelleyen Vısır astar ile astarlanmalıdır. Güneşin UV ışınlarına karşı ahşabı maksimum düzeyde koruyan, kabarma, çatlama dökülmeleri engelleyen Benar UVR ile verniklenmelidir.

Bir sonraki makalemiz olan Dış Cephe Boya Sorunları Ve Çözümleri başlıklı konuda dış cephe boya sorunları ve çözümleri, boya fikirleri hakkında bilgiler verilmektedir. Dilerseniz bu makalemizide inceleyebilirsiniz.

806 Görüntüleme
(0 Değerlendirme)
Pdf Döküman

Bu Makale İle Alakalı Ürünler

Kahverengi Akrilik Kapaklı Mutfak Dolabı Kahverengi Akrilik Kapaklı Mutfak Dolabı
0.00 TL
6082
(0)
Beyaz Çiçek Membran Mutfak Dolabı Beyaz Çiçek Membran Mutfak Dolabı
0.00 TL
3080
(0)
İda 33X33 Kahve Rengi Yer Seramiği İda 33X33 Kahve Rengi Yer Seramiği
0.00 TL
2254
(0)
Olimpos Terraclick Laminat Parke Olimpos Terraclick Laminat Parke
0.00 TL
1633
(0)
Düz 160Cm X 70Cm Banyo Duş Küveti Düz 160Cm X 70Cm Banyo Duş Küveti
0.00 TL
1418
(0)
Düz 150Cm X 70Cm Banyo Küveti Düz 150Cm X 70Cm Banyo Küveti
0.00 TL
1314
(0)
Milas 45X45 Kahverengi Yer Seramiği Milas 45X45 Kahverengi Yer Seramiği
0.00 TL
1241
(0)

Fotoğraf
 
Gönderileriniz; editörler tarafından incelenip, onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Whatsapp Hızlı Arama Mesaj At